Bedankt voor uw interesse in Young Events, één van onze projectmanagers neemt zo snel mogelijk contact met u op.
Bel mij terug
Hartelijk dank, uw gegevens zijn goed ontvangen...
We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Een voordelig bedrijfsevent organiseren? Maak slim gebruik van de werkkostenregeling

Let’s get right to the case want wie wil er nu niet een voordelig event voor medewerkers organiseren? Of u nu al bekent bent met de regeling of niet, een ding is zeker door uw event op de juiste manier te organiseren kunt u een hoop geld besparen. Onderstaand vertellen wij hoe u gebruik kunt maken van deze interessante werkkostenregeling (WKR).

 

Zo werkt de WKR

De WKR ook wel de “vrije ruimte” genoemd, houdt in dat u maximaal 1,2 procent van de totale fiscale loonsom tot vier ton mag besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Goed nieuws is dat dit percentage in 2020 verhoogd wordt naar 1,7% waardoor u per jaar 2000 euro meer budget heeft. Behalve dat u zaken mag vergoeden waar een werknemer privé voordeel van heeft zoals sportabonnementen, kerstpakketten of vergoedingen voor scholing, mag u dit ook inzetten voor bedrijfsevents of bedrijfsfeesten. En dat vinden wij natuurlijk heel interessant.

 

De werkgever heeft de mogelijkheid om aan te wijzen welke vergoedingen onder de WKR dienen te vallen. Buiten de vrijeruimte kent de WKR voor een aantal verstrekkingen en vergoedingen ook een gerichte vrijstelling of een nihilwaardering. Dit houdt in dat deze posten onbelast blijven. De overige kosten vallen in de vrije ruimte (de 1,2% /1,7% regeling) .

 

Zo zorgt u ervoor dat uw event binnen de nihilwaardering valt

Wilt u nu echt voordelig uit zijn, zorg dan dat uw event aan onderstaande voorwaarden voldoet en daarmee onder de “nihilwaardering” valt. Zo houdt u extra budget over binnen uw vrije ruimte.

 

  • Het event dient op uw eigen bedrijfsterrein plaats te vinden, dit mag bijvoorbeeld ook het parkeerterrein zijn; 
  • Organiseert u een zakelijk event (ongeacht de plek), waarbij u niet alleen werknemers maar ook zakelijke relatie uitnodigt? Dan dient het zakelijke karakter minimaal 90% te zijn en het feestelijke/consumptieve karakter niet meer dan 10%. Vergeet echter niet dat u het event vooraf aanwijst als “werkkost”;
  • Consumpties vallen onder de nihilwaardering, maaltijden echter niet. Wilt u toch maaltijden aanbieden? Maak dan een knip binnen uw event waarmee u deze post apart trekt en de kosten binnen de vrije ruimte kunt laten vallen. 

Wie wat bewaard heeft wat maar wie slim organiseert heeft nog net wat meer. Verzorgt u de organisatie van uw bedrijfsevent? Dan helpen wij u graag bij het realiseren van een onvergetelijke ervaring.

©2019 Elementary Design